Cooldavee blogja

Érdekes és idegesítő történetek. Vagy nem.

Egészségpénztár

Posted by cooldavee - 2009. április 19. vasárnap

Az, hogy az egyszeri munkavállaló a fizetésének egy részét adómentesen, pl. egészségpénztári juttatás formájában kaphatja meg, egész jó ötlet. Ugyan így meg van kötve az ember keze, hiszen csak egészséggel kapcsolatos dolgokra fordíthatja ezt a pénzt, de végülis pont ez a jó benne. Sokan szeretnek több pénzt kapni, még akkor is, ha meg van szabva, hogy mire költhetik, így ezek az egyének talán többet fognak foglalkozni az egészségükkel. Aki pedig egyébként is költene a saját egészségére, az meg nyilván egyértelműen jól jár.

Szóval, egészségpénztári juttatás. Ezt nyilván bármilyen egészséggel kapcsolatos dologra lehet használni, hiszen azért ez a neve. Lehet pl. gyógyszereket, vitaminokat venni belőle, és lehet orvosnál is fizetni vele. Igaz?

Egy nagy lófaszt.

Az orvosok egy részénél nem lehet így fizetni, mert pl. nincs szerződése az adott pénztárral, vagy akár egy pénztárral sem (ez utóbbi azért szerencsére igen ritka).

Tipikus élethelyzet:

– Lehet önöknél egészségpénztári számláról fizetni?

– Igen. Melyik egészségpénztár?

AXA.

– Ja, azzal nem.

– (…rva életbe…)

Ha mégis lehet így fizetni, akkor viszont nem lehet egészségpénztári kártyával fizetni. Éljen a 3. évezred. Szerencsére a kártyás fizetés hiánya csak apró kellemetlenség. Az orvos ír egy számlát, azt a páciens eljuttatja valahogy az egészségpénztárának, és kb. két hét múlva az egészségpénztár utalja a páciens bankszámlájára a pénzt.

De hagyjuk az orvosokat. Mondjuk, hogy az ember gyógyszert vagy vitaminokat akar venni. Ezért elmegy egy gyógyszertárba. Természetesen itt is léteznek az előbb említett problémák, legalábbis részben. A kártyás fizetés pl. nem szokott gondot jelenteni. Csak a vizsgálatonkénti minimum 10 ezret elkérő magánorvosok annyira szarrágóak, hogy képtelenek beszerezni egy kurva kártyaolvasót. A gyógyszertáraknak ez szerencsére sikerülni szokott. De természetesen az egyes egészségpénztárakkal itt is gondok adódhatnak. Nem baj, miután végigjártam kb. nyolc gyógyszertárat, találtam kettőt, szerencsére a munkahelyem közelében, ahol elfogadják ezt az istenverte AXA-t. Gondolhatnánk, hogy ezután már tényleg nem lehet semmi baj, hiszen az adott gyógyszertár elfogadja az egészségpénztári számlával történő fizetést, sőt egészségpénztári kártyával lehet fizetni, sőt az AXA-val sincs semmi bajuk. Egy gyógyszertárban pedig gyógyszerek, vitaminok, meg ilyen egészséggel kapcsolatos izék vannak, hát mi baj történhet?

Az, hogy pl. Centrum vitamint nem lehet egészségpénztári számlára venni, mert nincs OGYI száma, bármit is jelentsen ez. Cetebe C-vitamint tudtam venne, mert annak van. A Centrumnak nincs. Hogy szarnának sünt. Sokat. Nagyokat. Sok tüskével.

De egy majom is megteszi. Oda és vissza.

Reklámok

5 hozzászólás to “Egészségpénztár”

 1. boci said

  :))))) szegény sünik.

  Na igen, ez már régóta fennálló probléma. Amikor megkaptam az ep kártyámat, még lehetett pár helyen trükközni a vitaminokkal. De most már komolyan veszik. Amúgy van egy fajta multivitamin, amit lehet kapni, meg nem mondom a nevét, piros színű.

  Ja és kihagytad, hogy milyen képeket vág az orvos, ha írnia kell egy számlát :o Na igen, így le kell jelentenie…

 2. ZapE said

  Azert a posthoz meg hozzatartozik az az eletkep amikor egy orvostol fizeteskor szamlat kersz. Arc megnyulik, derekig behajolva orakig kotoraszik egy iratszekrenyben, majd miutan elokeriti az alig hasznalt szamlakonyvet, megveto tekintettel az arcan a pofadba fujja rola a port.

  Szoval szerintuk meg te vagy a szarrago hogy egy 10 rugos vizsgalatrol szamlat kersz.

 3. Sziasztok!

  Én tulajdonképpen azt nem értem az egészségpénztári rendszerben, hogy ha arra akarjuk sarkallni a népet, hogy egészségesen éljen, akkor miért van szükség egy közvetítő közegre – egészségpénztár -, aki azért rendesen leveszi a sápot a szolgáltatókról és tagokról is.

  Miért nem csökkentik ezeknek a termékeknek az ÁFÁ-ját? Mert így megintcsak a biztosítók számláját hízlaljuk…

  Én persze nem panaszkodhatok. Matracot egészségpénztárra is lehet venni, ami nekem jól jön… :)

  Mindenesetre visszás a dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: