Cooldavee blogja

Érdekes és idegesítő történetek. Vagy nem.

A radikális biciklista

Posted by cooldavee - 2009. január 4. vasárnap

Na, hát most kaptam a pofámra!

Egyik posztomban egy idiótáról merészeltem írni, aki saját testi épségét kockáztatva, teljesen szabálytalanul kelt át egy főúton, a lehető legveszélyesebb helyen. Isten bizony sosem hittem volna, hogy erre egy inkább biciklizzé’, köcsög autós típusú komment érkezik majd, de hát ezt is megértük. Sőt, még külön blogbejegyzés is született a posztom kapcsán Önzés megint címmel. Roppant bájos. Már-már könnyekig megható.

Egyáltalán nem kívántam biciklis vs. autós vs. gyalogos vitába bonyolódni, hosszasan értekezni az autók veszélyességéről és a környezetre gyakorolt hatásáról. Ezt most sem fogom megtenni, két okból kifolyólag. Egyrészt semmi kedvem hozzá, másrészt az eredeti blogbejegyzésem sem erről szólt. Még csak körülbelül sem. Egy hülyeről szólt, aki szabálytalan volt, és ami még ennél is fontosabb, életveszélyesen és meggondolatlanul cselekedett, és láthatóan még le is szarta a dolgot. Pont. Nincs szó környezetszennyezésről. Nincs szó szmogról. Nincs szó dugóról (forgalmas utat írtam, nem volt semmiféle dugó). Azt pedig, hogy az autósok mit okoznak úgy általában, inkább valami más fórumon kéne megvitatni. Például egy olyanon, ami kifejezetten erről szól. Az én blogbejegyzésem nem ilyen volt. Hiába szerepelt benne az “autó” szó. Sajnálom.

Szóval, azért egy kicsit felbaszta az agyamat ez a komment. Fárasztó, ha valakinek mindenről az jut az eszébe. Kicsit olyan érzésem van, mint mikor régen Torgyán mindig azzal fejezte be a mondandóját, hogy És Horn Gyula mondjon le!. A másik, ami eszembe jut, a Fidesz kedvenc szófordulata: Gyurcsány Ferenc mondjon le. És ezt bármikor képesek benyögni, akkor is, ha kurvára nem ez a téma. Szerintem a szülinapi ünnepségek alatt elhangzott beszédeiket is így fejezik be. A szokás hatalma. Hát most én is megkaptam a Minden autós mondjon le! frázist. Ahogy Encsé mondaná: úgy hiányzott, mint egy falat kenyér… a seggembe.

Mert hát nagyon csúnyán megkaptam a magamét. Hogy az autósok azt képzelik, hogy övék a város. Hát, ha nem is az egész, de az úttest mindenképpen. Kivéve a zebra, ahol a gyalogosnak előnye van, tudom. És néhol ráállhatunk a járdára. Szar ügy, kegyetlen világ, de ez van. Aztán kapok még ilyet is: elvi bajaim vannak a négy kerekem van, úgyhogy biztos igazam van és enyém a tér mentalitással, amivel ez a blog bejegyzés oly alaposan impregnálva van. Hát nincs impregnálva. Kurvára nincsen. Nem azért van igazam, mert négy kerekem van, hanem mert a józan ész és a törvény (konkrétan a KRESZ) is az én oldalamon áll. Ezek ketten együtt pedig eléggé verhetetlen páros. Már ahogy én tudom. Az ominózus blogposzt szenvedélyes hangvétele (ha nevezhetjük így) annak köszönhető, hogy egy idiótáról írok. Idiótákról pedig mindig így írok, függetlenül attól, hogy az fekete, fehér, sárga, barna, autós, biciklis, gyalogos, zsidó, keresztény, neonáci, android avagy hangyászsün. Na mindegy, ha ez még nem lenne elég, a radikális biciklista a vállamra rakja az autósok kollektív felelősségét, meg az intellektualizált önzést. Aztán a végén még példaként megemlíti a fejlődő országok gazdasági kizsákmányolását. Összeroppanok ennyi teher alatt, bassza meg. Azóta nem is aludtam egy szemhunyásnyit sem, és mindenhova gyalog járok. Még jó, hogy a holokauszt nem került elő.

Az igazat megvallva, úgy érzem, ezután már semmi sem lesz a régi. Minden egyes alkalommal, ha le akarom írni pl. az “automatikus” szót, kétszer is meg fogom gondolni, hogy megéri-e, mert aztán jön a barlangi troll, és jól megkommenteli, hogy mekkora állat vagyok, amiért autózom.

Reklámok

2 hozzászólás to “A radikális biciklista”

  1. P said

    Ne magázz, te szemét…!

  2. cooldavee said

    Mi az, hogy ne magázzalak, talán tegezzelek, te baromarcú?! :-)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: