Cooldavee blogja

Érdekes és idegesítő történetek. Vagy nem.

A világ második leghülyébb embere

Posted by cooldavee - 2008. november 26. szerda

Ma egészen furcsa élményben volt részem, miközben a kocsimmal próbáltam ráfordulni a Prielle Kornélia utcából a Fehérvári útra. Tekintsük meg a szóbanforgó kereszteződést:

A Prielle Kornélia utcából a Fehérvári útra jobbra kis ívben vagy balra nagy ívben lehet rákanyarodni. Én ez utóbbit szerettem volna kivitelezni. A feladat egyébként valószínűleg a tanulóvezetők rémálma: egy viszonylag forgalmas főútra nagy ívben rákanyarodni, miközben figyelni kell a kétirányból jövő autóseregre, megfejelve ezt a szintén kétirányból támadó villamosokkal, igazán izgalmas mutatvány. Merthogy itt közlekedési lámpa nincsen. De én pont ezért szoktam erre jönni. Sokkal hamarabb átjutok itt, mint a párhuzamos Hauszmann Alajos utcán, ahol ugyan van lámpa, de mindenki balra akar kanyarodni, viszont jönnek a szemközti Bártfai utcából is autók, akiknek pedig előnyük van.

Na mármost, hogyan lehetne ezt az egészet még izgalmasabbá tenni? Hát úgy, hogy miközben az ember próbál kijönni a Prielléből, egy gyalogos baktat feléje szemből, átvágva a Fehérvári úton. Időzzünk most itt el egy csöppet. Emberünk egy villamossínekkel súlyosbított, forgalmas, kétirányú főúton akart átkelni; a közelben sehol egy zebra, ráadásul szembemegy egy szintén kétirányú keresztutcával, ahonnan épp autók jönnek kifelé.

Engem nem zavar, ha valaki szabálytalanul átmegy gyalogosan egy ilyen úton – én is szoktam. De ne akadályozza az autósokat, mert annak csúnya vége lehet. A csávó ott bénázott előttem, én meg nem hittem a szememnek. Valószínűleg az utolsó pillanatban vette észre, hogy jé, itt van egy utca, meg kocsik, meg minden!. Egyszer nagyon csúnyán el fogja ütni egy kamion, és az utolsó dolog, ami átsuhan az agyán, az a segge lesz. Karjaim enyhe felemelésével és széttárásával próbáltam jelezni számára a fejemben kavargó gondolatokat, amiket nagyjából úgy tudnék összefoglalni, hogy Te teljesen megvesztél, baszd meg?!

És hogy ez a férfi miért csak a második leghülyébb ember a világon? Mert az első helyen az a nő áll, aki pár hónapja ugyanezt a manővert hajtotta végre – babakocsival!

Reklámok

10 hozzászólás to “A világ második leghülyébb embere”

 1. boci said

  Nagy levegő, elszámol há.. nem, ötig, kifúj.
  És nem káromkodik. ;)

 2. cooldavee said

  Hát számolni volt időm. Emberünk elég komótosan sétált az úton. :-)

 3. UPi said

  Szerintem az autósoknak kellemetlenül mélyen van a tudatában, hogy övék a város. A minap váltottam pár közepesen békés üzenetet egy egzisztencialista négykerekessel, aki azon volt felháborodva, hogy a Nemzetközi Autómentes Napon hogy mer bárki nemautózni (hanem mondjuk biciklin felvonulni, amihez mintegy mellesleg nem zártak le egy darab utat sem).

  Nem azt mondom, hogy a gyalogosnak volt igaza ezen a téren, inkább csak elvi bajaim vannak a “négy kerekem van, úgyhogy biztos igazam van és enyém a tér” mentalitással, amivel ez a blog bejegyzés oly alaposan impregnálva van. Szerintem egy városban nincs helye a kocsinak. Nézz szét: dugó, szmog, ideges emberek mindenhol. Magyarországon az idő előtti halálozási statisztikát magasan az közúti baleset vezeti, megelőzve (lealázva) a rákot és az öngyit is. (A légúti megbetegedések járványszerű elszaporpdásáról (asztma, allergia, stb) ne is beszéljünk. Nézd meg egyszer Budapest légszennyezettségi adatait. Gázkamra.)

  Ha te lennél az egyetlen autós, akkor persze nem terhelne semmilyen felelősség, és mintegy mellesleg nem okozna gondot az a kikanyarodás, mert nem lenne forgalom. Mintegy mellesleg nem számítana, hogy jön-e egy gyalogos, vagy sem, tudnál haladni és kész. Ami téged terhel az az autósok kollektív felelőssége, mivel együttesen a városunkat közlekedhetetlenné és élhetetlenné teszik.

 4. boci said

  Hmm, van egy olyan szabálygyűjtemény, hogy Kresz. Azon kivül vannak gyalogosokra is vonatkozó szabályok, mint pl, hogy a zebrán kell átkelni és nem bárhol máshol, ahol jól esik. Ha valaki nem tartja be ezt a szabályt (magam sem szoktam), akkor magára vessen, ha történik vele valami.
  Ez a bejegyzés nem arról szólt, hogy én vagyok a nagyobb, húzzatok innen, hanem arról, hogy az emberek mennyire nem gondolkodnak néha és veszélyeztetik saját vagy esetleg mások testi épségét. És mellesleg ilyenkor még ők vannak felháborodva.

  Akármit mondasz UPi, az utak az autósokért vannak. A járda és a sétálóutcák, lépcsők a gyalogosokért. És van bicikliút is, már ahol.
  Ha egy autó a járdán közlekedne, akkor Te lennél a legjobban felháborodva, hogy ezt hogy képzeli. De ha egy gyalogos az utakra “téved” olyan helyen, ahol semmi keresnivalója nincsen, akkor is az autósok kurvaanyját???

 5. cooldavee said

  Jó tudni, hogy a kommentelőim között nem csak radikális biciklisek vannak, akiknek mindenről csak az jut az eszükbe, hanem olyanok is, akiknek sikerült felfogniuk azt, amiről írtam. :-)

  Én is akartam regálni UPi kommentjére, de aztán úgy éreztem, hogy ez a dolog többet érdemel. Érik egy új blog bejegyzés… :-)

 6. […] A világ második leghülyébb embere […]

 7. sad said

  haver hát ez oltári :DDDDDDD
  a vége a legjobb :DD

 8. sad said

  de a videokat nem lehet lookolni sehogy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: