Cooldavee blogja

Érdekes és idegesítő történetek. Vagy nem.

Kína a seggem

Posted by cooldavee - 2008. október 10. péntek

Ekkora trágya szar országot még életemben nem láttam. Ezt olvastam az Indexen:

Állam ellen izgatás miatt kapott három és fél év letöltendőt Hu Csia, az a környezetvédelmi és emberi jogi aktivista, aki a Nobel-békedíj állítólagos várományosa. Ha ő kapná az elismerést, akkor Kína azt egy bűnöző elismeréseként, illetve az ország belügyeibe való durva beavatkozásként értékelné.

Nem egészen értem, hogy miért lenne ez durva beavatkozás. Egyszerűen csak arról van szó, hogy más véleményen vannak, mint ez a fasiszta lelkületű kommunista kínai állam. Senki se avatkozik bele a belügyeikbe, legalábbis ezek a Nobel-bizottságbeli fickók biztosan nem.

De lehet ezt még fokozni. Ugyanis a szó szerinti idézet az egyik idióta kínai politikustól még viccesebb, mint az előbbi kis összefoglaló:

Ha egy ilyen embert díjaznak, az durva beavatkozás az ország belügyeibe, egyben megkérdőjelezi az állami bíróságok függetlenségét, szögezte le a kínai politikus.

Hát itt már sírva röhögtem. Az állami bíróságok függetlensége? Kínában? Mi a szösz? Lemaradtam valamiről? Ez olyan, mintha valamelyik miniszterünk azért sírna, mert megkérdőjelezték Magyarország gazdasági dominanciáját a világban. A függetlenséget meg a demokráciát legfeljebb csak hírből ismerhetik az ott élő szerencsétlenek. Illetve még csak hírből sem, hiszen a híreket is cenzúrázzák.

De most viccen kívül. Értem én, hogy a kínai kormány nem ismeri el, hogy mekkora genyók. Ezt egy genyótól nem is lehet elvárni. Egyrészt azért, mert ő valószínűleg nem érzi úgy, másrészt azért, mert ha mégis úgy érzi, akkor sem fogja elismerni, hiszen genyó. Ha fenn akarják tartani a jelenlegi rendszert (márpedig fenn akarják), akkor nyilván fel kell emelniük a hangjukat egy ilyen díj ellen, mert még a végén kiderülne, hogy egy remek embert börtönöztek be. Na de miért kell hülyeségeket beszélni? Bőven elég lenne, ha egyszerűen csak tiltakoznának. Hiába nyilvánvaló a világ és az értelmesebb kínaiak számára, hogy valójában milyen rendszer is van Kínában, tagadni attól még lehet. Mint a férj, akit rajtakap a felesége két szőkével az ágyban, mire a férj megkérdezi: Drágám, kinek hiszel inkább? Nekem vagy a szemednek? Könnyen el tudom képzelni, hogy az állandó, szisztematikus hülyítés miatt a kínaiak döntő többsége tényleg elhiszi, hogy egy csodálatos országban él.

Vajon meg fog valaha bukni ez a szutyok rendszer? Hát jó volna. Mert ha belegondolok, hogy ezeknek a baromarcúaknak nukleáris fegyvereik vannak, akkor a frász kerülget. Még jó, hogy nem tervezik megelőző csapás mérését a Nobel-bizottságra. Bár ki tudja? Talán már élesítették is a rakétákat Oslora.

Reklámok

8 hozzászólás to “Kína a seggem”

 1. boci said

  Khm… Stockholmra. Mivel Nobel svéd volt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nobel_Prize

 2. cooldavee said

  Khm… Oslóra. Mivel a Nobel-békedíjat a többi Nobel-díjjal ellentétben nem Stockholmban, hanem Oslóban adják át. Akár svéd volt Nobel, akár nem. ;-)

 3. boci said

  Én kérek elnézést :DDD

 4. cooldavee said

  Nem, nem, nekem kellemetlen. :-)

 5. P said

  Mifolyikittgyöngyösön?

 6. cooldavee said

  Nem az a kérdés, hogy mifolyikittgyöngyösön, hanem hogy mifolyikottpekingben! :-)

 7. boci said

  Tegnap a Travel Chanelen az egyik muki epp Kinaban jart. Erosen elgondolkoztam, hogy ezt a Mao dicsoito filmet mennyivel tamogathatta a kinai allam vagy amerikai volt netalan a riporter srac? Komolyan,majdnem kiugorttam az ablakon hogy mi tetszik neki ebben (napi 10-12 ora melo stb)…

 8. Jucy said

  Erről eszembe jutott, hogy most nálunk is ez megy: hinni kell… hogy a következő szavazáson ez legyen: “döntő többsége tényleg elhiszi, hogy egy csodálatos országban él.” :-)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: